Skip to content Skip to footer
Mladine 36, 48260 Križevci

Uvjeti korištenja

Ustanova za zdravstvenu njegu Mediviva i Ustanova za zdravstvenu skrb MEDIVIVA plus (u daljnjem tekstu Ustanova Mediviva) pokrenula je i uređuje web stranicu https://mediviva.hr i društvene mreže Ustanove Mediviva  (Facebook, Google Plus i Instagram).

Ovi uvjeti korištenja odnose se na korištenje web stranice mediviva.hr i društvenih mreža Ustanove Medivive.

Opće odredbe

1. Smatrat ćemo da ste u cijelosti upoznati s ovim uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate s prvim vašim korištenjem web stranice https://mediviva.hr. Ako niste suglasni s ovim uvjetima korištenja molimo vas da ne pristupate web stranici https://mediviva.hr i ne koristite njene sadržaje niti društvene mreže. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoće vezane za ove uvjete korištenja, molimo da nas kontaktirate putem kontakt podataka navedenih u Impressumu.

2. Izgled i sadržaj web stranice https://mediviva.hr kao i uvjete korištenja možemo iz određenih razloga izmijeniti, stoga vas molimo da ih povremeno iznova proučite, kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web stranice https://mediviva.hr predstavlja vaš pristanak na sve eventualne izmjene uvjeta korištenja.

3. Ustanova MEDIVIVA ima sva prava na sadržaj, tekstove, fotografije portala https://mediviva.hr kao i na sadržaj društvenih mreža Ustanove MEDIVIVE. Ne dopuštamo korištenje bilo kojeg sadržaja, tekstova niti fotografija s web stranice https://mediviva.hr i s društvenih mreža Ustanove MEDIVIVA bez našeg prethodnog pisanog dopuštenja.

4. Ne dopuštamo korištenje sadržaja, tekstova i fotografija s portala https://mediviva.hr i društvenih mreža Ustanove MEDIVIVE u komercijalne svrhe., bez prethodne pisane suglasnosti Ustanove MEDIVIVE. Korištenjem u komercijalne svrhe smatra se ostvarivanje novčane dobiti neposredno (prodajom, nuđenjem i/ili reklamiranjem sadržaja koji sadrže materijale objavljene na web stranici https://mediviva.hr i na društvenim mrežama Ustanove MEDIVIVE) i posredno (korištenjem sadržaja na internetu na platformi gdje se objavljuju naplatni oglasi i slično, gdje se prikupljaju donacije, pretplata ili naplata sadržaja i slično).

5. Ne dopuštamo na društvenim mrežama Ustanove MEDIVIVE objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju važeći hrvatski propisi, uključujući neistinite, uvredljive, prijeteće, proste, zlostavljajuće, vulgarne, rasističke i druge sadržaje koji potiču mržnju bilo koje vrste, kao i sadržaje kojima se vrši povreda tuđeg autorskog prava i drugih prava intelektualnog vlasništva, neovlašteno otkrivaju podaci koji predstavljaju poslovnu ili drugu tajnu, privatne poruke, osobni podaci treće osobe ili se vrijeđa pravo na osobnost treće osobe.

6. Na društvenim mrežama Ustanove MEDIVIVE ne dopuštamo objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojih niste autor, odnosno nositelj autorskog prava i/ili drugih prava intelektualnog vlasništva na tim sadržajima niti ako nemate dozvolu autora za korištenje tih sadržaja.

7. Na društvenim mrežama Ustanove MEDIVIVE ne dopuštamo objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju prava djece, pravo na privatnost ostalih korisnika i trećih osoba uključujući i privatne poruke.

8. Ne dopuštamo izmjenu, prevođenje, adaptaciju ili bilo koju drugu preradu sadržaja bez prethodnog pisanog odobrenja Ustanove MEDIVIVE.

9. Na društvenim mrežama Ustanove MEDIVIVE, uključujući i privatne poruke, ne dopuštamo:

  • izričito ili prikriveno oglašavanje bilo kakvih proizvoda ili usluga;
  • izričito ili prikriveno oglašavanje osobnih internetskih stranica ili blogova;
  • korištenje sadržaja i funkcionalnosti društvenih mreža Ustanove MEDIVIVE na način koji može uzrokovati štetu nama, ostalim korisnicima, našim partnerima ili bilo kojoj trećoj osobi;
  • lažno predstavljanje sa svrhom prijetnje, manipulacije, prijevare ili dovođenja u zabludu nas, ostalih korisnika ili trećih osoba;
  • objavljivanje, slanje, učitavanje ili razmjenu neželjenih sadržaja korisnicima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka ili traženja, uključujući i višestruko slanje materijala istog ili vrlo sličnog sadržaja (spamming), lančana pisma, piramidalne sheme itd.

10. Ne dopuštamo bilo kakvo ometanje ili onemogućavanje korištenja web stranice https://mediviva.hr i društvenih mreža Ustanove MEDIVIVE drugim korisnicima.

11. Na web portalu https://mediviva.hr i na društvenim mrežama Ustanove MEDIVIVE ne dopuštamo svjesno objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja koji sadrže računalne viruse, crve, računalne kodove, datoteke i programe koji mogu imati za posljedicu ometanje, ograničavanje rada ili uništenje bilo kojeg računalnog programa ili bilo koje računalne i druge opreme.

12. Ne dopuštamo neovlašteno prikupljanje, spremanje, prenošenje i korištenje bilo kakvih osobnih podataka korisnika web stranice https://mediviva.hr i društvenih mreža Ustanove MEDIVIVA

13.U slučaju nepoštivanja odredbi o sadržajima i aktivnostima iz uvjeta korištenja, svi korisnici i treće osobe snosit će odgovarajuće zakonske posljedice te će odgovarati za bilo koju štetu koja se nedopuštenim aktivnostima prouzroči nama, ostalim korisnicima ili trećim osobama.

Ograničenje odgovornosti za štetu

1. Sadržaji koje korisnici učitaju na web stranici https://mediviva.hr i na društvenim mrežama MEDIVIVE u bilo kojem obliku uzimaju se isključivo “takvima kakvi jesu”, odnosno “kako su dostupni”, te se ne smatramo odgovornima za moguće posljedice, uključujući bilo kakvu štetu koja može biti uzrokovana ostalim korisnicima ili trećim osobama, a koja može proizaći iz različitih tumačenja sadržaja koji se nalaze na web stranici https://mediviva.hr i društvenim mrežama MEDIVIVE.

2. Usprkos uloženim razumnim naporima, ne jamčimo da će web stranica https://mediviva.hr, odnosno svi njezini sadržaji, kao i sadržaji na društvenim mrežama MEDIVIVA uvijek biti dostupni i raspoloživi, te da neće sadržavati pogreške i računalne programe koji bi mogli prouzročiti štetu ostalim korisnicima ili trećim osobama (npr. virusi, crvi i sl.).

3. Do najveće mjere dopuštene važećim pravnim propisima isključujemo odgovornost:
– za bilo kakvu štetu nastalu korisnicima ili trećim osobama uslijed objavljivanja na društvenim mrežama sadržaja suprotnih uvjetima korištenja od strane korisnika, trećih osoba, sponzora, oglašivača, itd.;
– za bilo kakvu štetu koju korisnici ili treće osobe prouzroče ili pretrpe u svezi s korištenjem web stranice https://mediviva.hr i društvenih mreža MEDIVIVE, osobito u slučaju zlouporabe, uništenja ili oštećenja sadržaja ili funkcije i sl.;
– za štetu uzrokovanu drugim korisnicima ili trećim osobama zbog povrede njihovog autorskog prava ili drugih prava intelektualnog vlasništva, zbog objave ili učitavanja sadržaja od strane drugih korisnika na web stranici https://mediviva.hr i društvenim mrežama MEDIVIVE;
– za štetu nastalu korisnicima i/ili trećim osobama uslijed privremene nedostupnosti web stranice https://mediviva.hr i društvenih mreža MEDIVIVE, odnosno pojedinih sadržaja ili funkcija;
– za štetu koju oglašivači uzrokuju sadržajima reklama koje se objavljuju na društvenim mrežama, putem svojih oglasnih stranica koje su dostupne korisnicima, a vezano za istinitost i točnost tih sadržaja, dostupnost reklamiranih proizvoda i usluga korisnicima;
– za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama izmjenama ili ukidanjem pojedinih sadržaja, funkcija, usluga, dizajna, koncepcije web stranice https://mediviva.hr;
–  za bilo kakvu štetu uzrokovanu korisnicima ili trećim osobama, vezano za korištenje internet stranica trećih osoba, a kojima je omogućen pristup putem linkova objavljenih na web stranici https://mediviva.hr i na društvenim mrežama MEDIVIVE.